LEWA kroppsterapi

Ringvägen 107, Stockholm 08-642 10 05

Vi har två terapeuter som erbjuder ayurvediska behandlingar. Manoj arbetar var tredje lördag och ni bokar genom att kontakta honom direkt. Katharina arbetar mån-tor och ni kan boka via www.bokadirekt.se


Manoj och Katharina har gått utbildningar som skiljer sig lite åt och deras behandlingar ser därför lite olika ut. Nedan beskrivs kort de behandlingar som erbjuds;


Behandlingar hos Katharina


Abyhanga - ayurvedisk mjukmassage 60 eller 90 minuter

Med varm ekologisk olja ges en mjuk, behaglig skalp och helkroppsmassage som är djupt avslappnande både för kropp och sinne. Behandlingen utförs med systematiskt lugnande, svepande rörelser och med ett relativt lätt tryck.

Behandlingen är stärkande för nervsystemet och cirkulationen samt bidrar till ökad vitalitet. Muskler och leder mjukas upp vilket gör att behandlingen lämpar sig extra bra vid stress, stelhet och frusenhet. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter.

Abhyanga är balanserande för alla typer men speciellt välgörande vid Vata- obalanser samt under hösten och vintern.


Vishesh - ayurvedisk djupmassage 60 minuter

Vishesh är en lite mer kraftfull helkroppsmassage som utförs med varm ekologisk olja, där trycket ökar jämfört med Abhyanga.

Det är en djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i muskler, vävnader och förbättrar cirkulationen samt frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön om man känner sig tung i kroppen.


Marmabehandling 60 minuter

Marma enligt Ayurveda betyder vitala punkter i kroppen. Det finns 107 vitala energipunkter. Marmapunkter är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. Under behandlingen öppnas och balanseras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med lätt beröring. Djupt avslappnande för sinne och kropp och passar dig som vill ha en mycket subtil behandling i stillhet. Upplivar kroppens egen självläkningsprocess.

(Passar utmärkt tillsammans med Abhyanaga)


Garshan - ayrvedisk torrmassage 60 minuter

Uppiggande torrmassage med råsiden vantar som avslutas med varm oljemassage. Stimulerar utrensningen i lymfsystemet och eliminerar gifter bundna i fettvävnaden. Massagen förbättrar cirkulationen, matsmältningen, ämnesomsättningen samt motverkar celluliter och trötthet.

Garshan är en utmärkt torrmassage vid Kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.


Shirobhyanga - ayurvedisk huvudmassge 30 minuter

Shirobhyanga är en massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges antingen utan olja eller med varm ekologisk olja. Massagen är stress reducerande och lättar på spänningar vilket bidrar till att motverka huvudvärk, värk i nacke och skuldror. Massagen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarhet i sinnet ökar.


Det går att kombinera flera behandlingar.



Behandlingar hos Manoj

Abyhanga - varm oljebehandling 55 minuter

En djupmassage som stimulerar blodcirkulationen och avlägsnar djupt liggande spänningar i muskler och nervsystem samt löser upp blockeringar i energikanalerna. Tekniken kombinerar långa strykningar med knådning.


Ayurvedisk ansikts- och huvudbehandling 30 minuter

Massage av huvud, hårbotten, nacke och skuldror med varm ayurvedisk olja. Är djupt avslappnande och motverkar spänningar, huvudvärk och sömnproblem. Stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och gynnar hårväxten.


Avspänningspaket 75 minuter

Perfekt för dig som vill koppla av. Detta är en skön och avslappnande kombination av  abhyanga (kroppsmassage med varma oljor) och huvudmassage.


Kalari Chikilsa 55 minuter

Helkroppsmassage där terapeuten använder sina händer samt fötter i kombination med olika yogasträckningar. Massagen löser upp djupt liggande spänningar i nervsystemet och ger ökad rörlighet i både muskler och leder. Behandlingen utförs med kunden liggande på en madrass på golvet. 


Udwarthana - torrmassage 55 minuter

En exfolierande torrmassage som även jobbar på djupet. En blandning av örter masserar kraftfullt bort döda hudceller och hjälper kroppen att avlägsna slagg och gifter. Behandlingen sätter fart på förbränningen, avlägsnar celluliter, verkar utrensande och lämnar därefter huden mjuk och len.


Ayurvedisk yogamassage


Kontakta Manoj;

manoj@indianhealth.se

073-903 42 18

http://www.indianhealth.se

Kontakta Katharina;

katharina@lewakroppsterapi.se

073-9860225