LEWA kroppsterapi

Ringvägen 107, Stockholm 08-642 10 05

 

Ayurveda betyder kunskapen om livet och är uppbyggt av två ord på sanskrit: ayu (liv), veda (kunskap).

Det är världens äldsta holistiska medicinska system som har sitt ursprung i Indien för 5000 år sedan. Denna mångtusenåriga läkevetenskap om hur människan kan uppnå ett långt liv inbegriper både kropp, själ och ande.


Tre doshor eller energier – vata, pitta och kapha – bildar människans konstitution. Doshorna kan liknas vid en individs unika genetiska kod. De styr alla fysiologiska och psykologiska processer i människan och bestäms vid födelsen och förblir densamma under hela livslängden.

Ayurveda stävar efter att kurera hela individen, snarare än en sjukdom.

Vad som skapar hälsa och balans i en individ leder till obalans och sjukdom i en annan. Precis som två individer med samma sjukdom kan lida olika, så kan ayurvedabehandlingar som ordineras till två individer med samma åkomma vara olika. Detta individbaserade tillvägagångssätt gör ayurveda unikt.


En individs konstitution utgörs av en dosha, en kombination av två, och i mer sällsynt fall, en blandning av tre.  Alla tre doshor består av naturens fem grundelement: rymd, luft, eld, vatten och jord – samma element som omfattar oss, vår jord och universum. Det är dessa element som är grundstenarna i att uppnå hälsa. Varje dosha domineras nämligen av ett eller två element. Vata är i huvudsak ett luftelement, pitta är fullt av eld och vatten, kapha består mest av vatten och jord.

Genom att du förstår din unika kroppskonstitution, kan du välja den kost och göra de livsstilsval som passar just dig, och därmed uppnå balanserad hälsa.

Kontakta Sangeeta;

info@rasayana.se

070-811 22 88

www.rasayana.se